Donant-li forma a la webquest

Aquesta setmana la estem dedicant a la webquest (WQ) i hem deixat una mica de costat el projecte TIC, i es que la tindrem que presentar a la classe d'açí a no res.

Abans de continuar amb aquesta entrada, vull explicar què es allò de una WQ, per ni ho teniu clar... 

Una webquest és l'aplicació d'una estratègia d'aprenentatge per descobriment guiat a un procés de treball desenvolupat pels alumnes utilitzant els recursos d’internet. Consisteix, bàsicament, en presentar-li a l'alumnat un problema (tasca a realitzar), una guia del procés de treball i un conjunt de recursos preestablits (les activitats i vídeos explicatius) accessibles a través de la internet.  

Ja que hem començat parlant dels animals al projecte, hem decidit continuar amb el mateix tema a la webquest, ja que pensem què es un tema del que podem traure molt contingut.

Qué animal eres según tu personalidad?

Per a organitzar-nos a classe, el nostre professor, Jorge està creant unes sales a l'aplicació de la UA i per grups ens assigna una sala per a poder treballar entre nosaltres, ja que físicament és impossible reunir-nos. He de dir que com que som molts grups i tots tenim moltes preguntes, la cosa va molt a poc a poc i els grups tenim que esperar el nostre torn gran part de l’hora de classe.

Al finalitzar la classe, Jorge ens mana veure el vídeo del bloc 3, el que tracta de la investigació docent a l’aula de infantil i el desenvolupament del professorat al llarg de la seua vida professional. On ens explica la evolució que ha tingut la educació al llarg del últims anys, la qual era rígida, jeràrquica, estructurada... i actualment la nova educació potencia que siga dinàmica, flexible, interconnectada, i emergent, on l’alumnat ha de tindre un paper actiu. Les TIC deuen donar resposta als problemes quotidians de l’aula. També parla de la necessitat de que els docents tinguen una formació continua on la seua formació tecnològica estiga al nivell que actualment les aules necessiten.

Per acabar la entrada de hui, os deixe un vídeo que m'ha paregut molt interessant, espere que el gaudiu.



Comentaris